sobota, 9 lipca 2016

Testowanie ze Stella Pack:)

To już kolejna nasza przygoda z testowania z Panem Łukaszem i produktami od Stella Pack.


   a)      trzy rodzaje foremek do pieczenia,    
   b)      torebki do przygotowywania potraw w piekarniku lub grillu,
   c)       rękaw do pieczenia z dwoma rodzajami klipsów.




       Mogę powiedzieć,że ciasto drożdżowe "wyszło" z foremek bez problemu i co ważne przepyszne:) 

·         Foremka A – foremka papierowa
·         Foremka B – foremka aluminiowa
·         Foremka C – foremka aluminiowa z silikonowanym papierem do pieczenia

                   Moim zdaniem najbardziej spisała się foremka papierowa, później z papierem na końcu aluminiowa. Mimo, że z wszystkich foremek udało się wyciągnąć ciasto bez problemu, tak na aluminiowej foremce zostały cząsteczki ciasta:) 
  
   
R                                Rękaw do pieczenia wraz z dwoma rodzajami klipsów, które różnią się ilością „ząbków”.

               W rękawie upiekliśmy filety z kurczaka. Niby nie było dużej różnicy , oba klipsy                          trzymały  super potrawę podczas pieczenia lecz na sam koniec klips A lepiej było               ściągnąć  niż   klips B, więc tym wygrał klips z mniejszą ilością ząbków:)

  
torebki do pieczenia potraw na:
·       Grillu

·       W piekarniku (ruszta, blacha do pieczenia)

Tu torebki mnie bardzo zaskoczyły. Robiliśmy mięsko z warzywami w mniejszej oraz kurczaka w dużej. Cały smak potraw jest zachowany ponieważ nic z worka nie ucieka, oryginalna folia bezbarwna na górze worka umożliwia otwarcie folii bez poparzenia się a cały sosik z potrawy zostaje na dnie czym można polać potrawę by była jeszcze smaczniejsza:) W zależności od potrawy i duża i mała torebka jest przydatna w kuchni:)